Понеділок , 29.04.2024

У Кременці п’яний водій “Пежо” в’їхав у біг-борд. Як покарали порушника?

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 20 липня 2023 року у місті Кременці. Близько четвертої години ночі на лінію “102” поступило повідомлення про те, що на вулиці Вишнівецькій водій автомобіля “Пежо експерт” на кільці в’їхав у бігборд. Заявник повідомив, що водій перебуває у салоні авто без притомності і можливо в стані алкогольного сп’яніння.

Поліцейські прибули на місце події. Керманич справді мав ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’янінні проводився у медичному закладі. Результат позитивний – 2,08 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У суді кожен із протоколі розглядали окремо. Справу за ст. 124 КУпАП Кременецький районний суд постановив закрити у зв’язку з відсутністю складу порушення, оскільки в матеріалах не було даних про те, що комусь водієм було завдано збитків.

А у справі за ч. 1 ст. 130 КУпАП суд постановив водія автомобіля “Пежо експерт” визнати винним та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також:
На Кременеччині лісник попався на хабарі – вимагав 90000 гривень