Субота , 27.04.2024

У Ланівцях п’яний водій “Фольксвагена” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Лановецький районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 24 березня 2023 року у місті Ланівці. Ввечері, близько 21:45, на вулиці Незалежності водій автомобіля “Фольксваген Пассат” не дотримався безпечного бокового інтервалу та допустив зіткнення з автомобілем “LEXUS RX 350”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Фольксвагена” перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 2,31 проміле, що майже в 12 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Фольксвагена” визнав свою провину і зобов’язався у подальшому не вчиняти подібних порушень.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Лановецький районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Пассат” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУПАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також:
У ДТП на трасі Львів-Тернопіль загинули троє людей