Четвер , 09.05.2024

У Ступках водій “Кіа” попався поліції у стані сп’яніння і отримав 34000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

водій авто

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 13 липня 2023 року у селі Ступки, що поблизу Тернополя.

Вранці, близько 09:00, патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “Kia K5”. Керманич мав явні ознаки наркотичного сп’яніння: неприродня блідість, підвищена жвавість ходи та мови, поведінка, що не відповідає обстановці.

Від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння водій “Кіа” категорично відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння).

Також на нього склали протокол за ч. 5 ст. 126 КУПАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Кіа” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Kia K5” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання в межах санкції ч. 2 ст. 130 КУпАП – штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Суд не застосував додаткового покарання у вигляді оплатного вилучення транспортного засобу, оскільки автомобіль “Kia K5”, яким керував порушник, належить іншій особі.

Читайте також:
Служитимуть всі. Яким буде новий закон про мобілізацію?