Понеділок , 29.04.2024

У Тернополі водій “Мітсубісі” за п’яну їзду отримав 51000 гривень штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 20 липня 2023 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 23:50, на вулиці Монастирського патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “Mitsubishi Galant”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння: порушення чіткості мови, порушення координації рухів, поведінка, що не відповідає обстановці.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу та у медичному закладі водій відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже двічі притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судове засідання водій “Мітсубісі” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Mitsubishi Galant” визнати винним у вчиненні порушення ч. 3 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень.

Додаткових покарань у вигляді позбавлення права керування транспортним засобом та конфіскації транспортного засобу суд не застосував, бо порушник водійського посвідчення не отримував, а автомобіль “Мітсубісі” належить іншій особі.

Читайте також:
ТЦК працюватимуть цілодобово. Чи вручатимуть повістки вночі – пояснюють аналітики