Неділя , 28.04.2024

2,2 проміле: у Товстенській громаді спіймали п’яного водія “Дачії”, але не змогли його покарати

Заліщицький районний суд розглянув справу щодо водія, на якого склали протокол за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 24 вересня 2023 року у селі Попівці Товстенської територіальної громади. Ввечері, близько 18:00, на вулиці Незалежності працівники поліції зупинили водія автомобіля “Дачія Дастер”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу.

Драгер показав 2,23 проміле алкоголю, що в 11 разів вище допустимої норми. Керманич з отриманим результатом погодився, від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі відмовився.

На водія склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судовому засіданні водій “Дачії” просив закрити провадження у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення, оскільки його провина не доведена матеріалами справами.

Досліджуючи матеріали, суд звернув увагу, що повірка драгера, яким здійснювався огляд, дійсна тільки до 15 червня 2023 року. Тобто огляд на стан сп’яніння проводився несертифікованим приладом.

Відтак, у підсумку Заліщицький районний суд постановив провадження у справі щодо водія автомобіля “Дачія Дастер” закрити у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Читайте також:
В аварії на Тернопільщині травмувалися четверо харків’ян