Субота , 27.04.2024

2,8 проміле: у Буцневі п’яний водій “Форда” попався поліції і отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, алкоголь

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 1 вересня 2023 року у селі Буцнів, що поблизу Тернополя. Близько 12:30 на вулиці Шевченка працівники поліції зупинили водія автомобіля “Форд Сієра”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат виявився позитивний – 2,80 проміле, що в 14 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судовому засіданні водій “Форда” визнав свою провину та розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Форд Сієра” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також:
У Великих Гаях горів житловий будинок