Неділя , 28.04.2024

Автомобільний акумулятор: як обрати і де купити?

Акумулятор є одним з найважливіших елементів в автомобілі. Широкий вибір цих пристроїв пропонує інтернет магазин акумуляторів AKU.lviv.ua.

акумулятори

Швидка доставка, доступна ціна і відмінна якість товару – ось основні переваги AKU.lviv.ua.Слід зауважити, що загалом, на ринку є кілька типів батарей. Тому варто знати, як правильно вибрати акумулятор, щоб він прослужив не менше кількох років та ідеально підійшов до автомобіля.

Коли купувати новий автомобільний акумулятор?

Автомобільний акумулятор зазвичай купують в критичних ситуаціях, коли відбувається повне відключення електроенергії. Більш профілактичні водії, побачивши зміни напруги, планують заміну пристрою. Звичайно, пристрій також слід негайно замінити, якщо помічено пошкодження його корпусу.

Завжди варто перевіряти роботу електричної системи автомобіля, оскільки підвищене споживання енергії під час стоянки, несправність генератора або навіть тьмяні кабелі можуть свідчити про погану роботу акумулятора, незалежно від того, новий він чи вже зі стажем.

Основні типи автомобільних акумуляторів

На ринку доступні чотири типи автомобільних акумуляторів, які використовують різні технології:
1. свинцево-кислотні акумулятори рекомендуються для легкових автомобілів з базовим обладнанням.
2. срібно-кальцієві акумулятори найчастіше використовуються в автомобілях з більшою кількістю електроніки. Вони характеризуються швидшою зарядкою в міському трафіку та мають більшу пускову потужність.
3. акумулятори EFB встановлюються в автомобілях з системою Start&Stop, оскільки вони заповнені рідкою кислотою, це найпотужніші акумулятори на ринку.
4. акумулятори AGM використовуються в потужних автомобілях з системою Start&Stop. Вони мають технологію, яка дозволяє їм заряджатися під час гальмування.

Чим більший акумулятор, тим більше його ємність і потужність. Ємність батареї – це здатність елемента накопичувати електричні заряди, необхідні для запуску приймачів, тобто двигуна автомобіля та електричних пристроїв автомобіля. Він обчислюється в ампер-годинах і визначає, скільки годин акумулятор буде працювати при 25 градусах за Цельсієм, видаючи струм в один ампер кожен раз до повного розряду.

Початкова потужність батареї – це піковий струм елемента, виміряний при -18 градусах Цельсія. Отже, чим вища пускова потужність, тим більший струм він може видати за короткий час. Причому для легкових автомобілів зазвичай потрібно купувати акумулятор з напругою 12В, а для вантажних – 24В.

Встановлювати потужні моделі в більш слабкі автомобілі не варто, тому що не буде можливості використовувати його повну потужність, а це призведе до передчасного зносу.

Який автомобільний акумулятор вибрати?

Кожен автомобіль має спеціальний каталог потужності та ємності акумулятора. Тому власником салонного автомобіля, купуючи другу модель АКБ, варто врахувати розміри, параметри та технологію пристрою, який використовувався раніше.

Крім того, якщо економія водіння та вищий електричний баланс сприяють цьому, то можна збільшити ємність батареї на 10%, тобто замість того, щоб купувати елемент 45Ah, ви можете встановити в автомобіль батарею 50Ah.

Однак, якщо авто куплено в іншого користувача, то нема впевненості, що підкапотний елемент правильно підібраний до автомобіля. Тому слід скористатися каталогами призначення батарей.

Вибираючи хороші автомобільні акумулятори, варто брати до уваги його розмір, бажану технологію роботи, а також ємність і пусковий струм і дату заправки акумулятора, але, перш за все, модель, рекомендовану виробником.

Вирішуючи, які хороші автомобільні акумулятори вибрати, також може бути корисно знати, що:
1. якщо автомобіль є дизельним, краще інвестувати в більш потужний акумулятор, який має більшу силу струму, а отже, більшу пускову потужність;
2. чим більший об’єм двигуна, тим більшим повинен бути акумулятор;
3. більш широка комплектація автомобіля вимагає акумулятора більшої ємності.

Не економте на акумуляторі

Залежно від їх ємності ціни на акумулятори починаються приблизно від 1900 гривень, і шукати економії в цьому випадку точно не варто. Вищий ціновий діапазон акумуляторів зазвичай означає більшу ємність, що не завжди необхідно. Більш того, не варто встановлювати дорогий акумулятор в дешеву машину, навіть якщо вона великої потужності.

Де купити найкращий акумулятор?

Купити акумуляторні батареї зараз можна практично скрізь. Однак за хорошими акумуляторами краще всього звернутися в спеціалізований заклад, де є широкий вибір продукції. Наприклад, магазин акумуляторів AKU.lviv.ua пропонує своїм клієнтам як бюджетні варіанти, так і більш дороговартісні пристрої на всі типи автомобілів – легкові, мікроавтобуси, вантажівки тощо.

Акумулятор відноситься до небезпечних відходів і містить сірчану кислоту, ртуть, кадмій, сполуки важких металів і свинцю. Його не можна необережно викидати на смітник.

У магазині AKU.lviv.ua є можливість вигідно обміняти старий акумулятор. Фахівці магазину здійснюють доставку придбаного нового акумулятора до автомобіля та його установку на транспортний засіб.