Неділя , 28.04.2024

На Бучаччині п’яний водій “Сеату” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Бучацький районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 23 липня 2023 року у селі Сороки Бучацької міської громади. Ввечері, близько 19:20, на вулиці Центральній водій автомобіля “SEAT INCA” під час зустрічного роз’їзду не дотримався безпечного бокового інтервалу та допустив зіткнення з автомобілем “Фольксваген Гольф”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками. Винуватець зіткнення залишив місце автопригоди, однак водій “Фольксвагена” кинувся за втікачем і таки наздогнав свого кривдника.

Як згодом виявилося, водій “Сеату” перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду, проведеного на місці зупинки, становив 2,25 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У письмових поясненнях, наданих до протоколів, водій “Сеату” визнав свою провину, вказав, що допустив зіткнення, оскільки сів за кермо після вживання алкогольних напоїв.

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Сеату” не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Бучацький районний суд постановив водія автомобіля “SEAT INCA” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також:
Збірна України перемогла Боснію та вийшла у фінал плей-офф відбору на Євро-2024