Понеділок , 29.04.2024

На Бучаччині п’яний водій скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Бучацький районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 6 серпня 2023 року у селі Переволока Бучацької міської територіальної громади. Ввечері, близько 22:45, на вулиці Гостинець водій автомобіля “Шкода Октавія” під час об’їзду допустив зіткнення з автомобілем “Пежо 307”.

У результаті автопригоди транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення перебував у стані алкогольного сп’яніння. Огляд проводився на місці події – драгер показав результат 1,67 проміле, що в 8 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Шкоди” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Бучацький районний суд постановив водія автомобіля “Шкода Октавія” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також:
Понад 2 проміле: у Тернополі водій “Вольво” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу