Субота , 27.04.2024

На Лановеччині водій “Лади” попався п’яним поліції і отримав 40800 грн штрафу

Лановецький районний суд призначив покарання для водія, який сів нетверезим за кермо, будучи позбавленим права керування транспортними засобами.

штраф

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 4 червня 2023 року у селі Вишгородок Лановецької громади.

Близько 12:15 на вулиці Зарічній працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21083” (“Лада”, “вісімка”). Під час спілкування та перевірки документів у керманича були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат виявився позитивний – драгер показав 2,66 проміле, що в 13 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів). А також склали протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. Водій “Лади” у судове засідання не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали справи, Лановецький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21083” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 40800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 5 років.

Читайте також:
Шахрайка-ворожка видурила у жительки Тернопільського району 180 тисяч гривень