Неділя , 28.04.2024

На Лановеччині водій мотоблоку за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Лановецький районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

мотоблок

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 13 червня 2023 року у селі Москалівка. Близько 17:50 на вулиці Рудка працівники поліції зупинили водія мотоблоку “Зубр”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат позитивний – драгер показав 2,86 проміле, що в 14 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судовому засіданні водій мотоблоку визнав свою провину і пояснив, що справді керував транспортним засобом у стані сп’яніння.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Лановецький районний суд постановив водія мотоблоку “Зубр” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також:
Чаї для схуднення: пуер, улун та інші варіанти