Понеділок , 29.04.2024

На Теребовлянщині п’яний водій упав з мотоцикла і отримав 17000 грн штрафу

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

мотоцикл

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 24 липня 2023 року у селі Мшанець, що поблизу Теребовлі. Близько другої години ночі на вулиці Польовій водій мотоцикла “Восток” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та упав з транспортного засобу.

У результаті ДТП водій отримав легкі тілесні ушкодження, а мотоцикл – механічні пошкодження.

Керманич перебував у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився у медичному закладі, результат – 0,71 проміле, що суттєво вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій мотоцикла визнав свою провину повністю.

Дослідивши матеріали справи, Теребовлянський районний суд постановив водія мотоцикла “Восток” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також:
На Бережанщині перекинувся легковий автомобіль. Є травмовані