Субота , 27.04.2024

Обшуки, наркотики і зброя: в охоронній фірмі у Тернополі відповіли на звинувачення поліції і спростували інформацію

Обшуки, наркотики і зброя. Представники охоронної фірми у Тернополі відреагували на поширену у поліції, а також на сторінках деяких тернопільських онлайн видань інформацію, що вони нібито причетні до організації наркопритону і вживання заборонених речовин.

новини Тернополя

Зліва направо: Назарій Процаюк, Тарас Пастух та Володимир Камінський

Для цього провели пресконференцію і відповіли на запитання журналістів.

Дійсно, 7 березня в офісі, а також у моїй квартирі, а також у працівників ТОВ “Роял Контракт” та членів організації проводились обшуки, після чого у ЗМІ починають розповсюджувати інформацію про нібито вилучені 10 кг наркотичних речовин у засновників ГО Пастуха та Камінського. Дана інформація не відповідає дійсності взагалі”, – розповідає заступник директора ТОВ “РОЯЛ КОНТРАКТ”, голова ГО “Тернопільська обласна організація ветеранів війни” Тарас Пастух.

Пресконференція відбулась у приміщенні охоронної фірми, де, зокрема, проводили обшуки. Керівники підвередили, там, а саме в шкавчику одного з працівник, правоохоронці дійсно знайшли речовину коричневого кольору рослинного походження.

Після обшуків і з’ясувань обставин один із працівників признався, що це була його речовина, після чого сказав, що хоче написати заяву на звільнення. Після цих же інцидентів нами був звільнений керівник ТОВ «Роял Контракт» за халатне відношення до своїх повноважень”, – пояснює Тарас Пастух.

Наразі охоронну фірму очолив новий керівник – Назарій Процаюк.

Обговорили також поширену на сайтах інформацію, що приміщення охоронної фірми належить Тарасу Пастуху та Володимиру Камінському. Але ті надали договори оренди, де вказано, що громадська організація і ТОВ “Роял Контракт” винаймають приміщення на вулиці Івана Франка.

Окрім інформації про наркотики у поліції також повідомляли, що під час обшуків у заступника директора вилучили нібито “незаконну вогнепальну зброю, комплектуючі запчастини до неї та набої різного калібру”. Тарас Пастух, у свою чергу, наголосив – на всю зброю має дозвіл.

Я, як колишній доброволець, і велика кількість моїх побратимів маємо дозвола на зброю, ми часто їздимо на полігон, навчаємось, ми продовжуємо нею користуватись. Ми не знаємо, що буде дальше”.

Зазначимо, першим офіційно про проведені обшуки написав начальник Головного управління Нацполіції в області Сергій Зюбаненко.

допис Зюбаненка

Скріншот допису з фейсбук-сторінки Сергія Зюбаненка

Хочу доповнити вислів пана Зюбаненка у фейсбуці, він написав так: «монополія на силу має бути тільки у держави». Стаття 5 Конституції України вказує, що носієм суверенітету та єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу через органи державної влади та місцевого самоврядування. Право визначати і змінювати Конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурпований державою, її органами або посадовими особами”, – наголосив власник ТОВ “РОЯЛ КОНТРАКТ”, співзасновник ГО “Тернопільська обласна організація ветеранів війни” Володимир Камінський.

Після того, як з’явилась інформація про проведення пресконференції зі спростуванням, вже офіційно на сторінках поліції оприлюднили матеріал із відповідним відео обшуків.

Я вчора прийшов додому, почав дивитись ті відео, на місцевому сайті знову розмістили незрозумілу інформацію. Що мене і Пастуха, начебто, вчора затримали, привезли в суд, обрали запобіжні заходи. Я вам чітко стверджую: ні мене, ні Пастуха у ніякий суд ніхто не возив, ніяких заходів ніхто нікому не обирав. Я не розумію, звідки ці бурні фантазії і це блогерство”, – зазначає  Володимир Камінський.

Вчора ми розмістили оголошення про те що ми, готуємо пресконференцію, на якій будемо спростовувати цю дану інформацію. Після чого ввечері мені дзвонить слідчий і вручає підозру по статті 263, частина перше. Ще раз повторюю, усі дозволи на зброю у мене є”, – додає Тарас Пастух.

Представники охоронної фірми зазначають, більшість поширеної інформації про їхню причетність до криміналу не підтверджена чи викривлена.

Починають з’являтися в інтернеті відео, де наші працівники нібито вживають канабіс. Жодної експертизи в жодного працівника охоронної фірми, в жодного члена організації не проводилися. Тобто це якість здогадки когось, що ми вживаємо якісь наркотики, які не підтвердженні жодним фактом”, – наголошує Тарас Пастух.

Наразі учасники співпрацюють із юристами, аби належним чином оскаржити як дії поліції, так і власників деяких сайтів, які поширювали, на думку керівників фірми, недостовірну інформацію. Переконують, на їхній бізнес чинять тиск, тож хочуть з’ясувати, хто і навіщо.

Можливо комусь не подобається, що ми тут є, що ми допомагаємо ветеранам, що ми допомагаєм діючим військовим. Кошти, отримані з ТОВ «Роял Контракт» спрямовані всі до копійки на допомогу військовим. І ветеранам війни”, – пояснив Володимир Камінський.

Зазначимо, за даними поліції, у Тернополі ліквідували канал збуту небезпечних наркотичних засобів, закрили наркопритон та вилучили зброю. За незаконне придбання, зберігання з метою збуту та збут особливо небезпечних наркотичних засобів підозру оголосили двом жителям Тернопільщини, у яких вилучили понад 10 кілограмів канабісу. Вже колишньому директору охоронної фірми оголосили підозру згідно з ч. 1 ст. 317 Кримінального кодексу – організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Заступнику директора оголосили підозру за ч. 1 ст. 263 – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Триває слідство.