Субота , 27.04.2024

Понад три проміле: у Теребовлі водій “Деу” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, п'яний водій, новини Тернопільщини

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 22 липня 2023 року у місті Теребовлі. Ввечері, близько 18:15, на вулиці Січових Стрільців працівники поліції зупинили водія автомобіля “Деу”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу в установленому законом порядку. Драгер показав 3,17 проміле, що майже в 16 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУПАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судове засідання водій “Деу” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Теребовлянський районний суд постановив водія автомобіля “Деу” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також:
Поблизу Скалата після зіткнення з електричною опорою загорівся автомобіль