Субота , 27.04.2024

Понад три проміле: у Тернополі водій вантажівки за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 8 серпня 2023 року у місті Тернополі. Близько 17:00 на вулиці Степана Будного патрульні поліцейські зупинили водія вантажного автомобіля “Volvo FH”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на визначення стану алкогольного сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу в установленому законом порядку.

На табло алкотестера висвітлило результат “^^^”, а це означає, що виміряне значення перевищує діапазон вимірювального приладу. У моделі алкотестера, за допомогою якого проводився огляд, вимірювальний діапазон становить від 0 до 3 проміле.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судовому засіданні водій вантажівки визнав свою провину та попросив розстрочити виплату штрафу на 6 місяців, оскільки внаслідок вчиненого порушення він був звільнений з роботи та на даний час не отримує доходів.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Volvo FH” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

При цьому суд також задовільнив заяву порушника про розстрочення сплати штрафу.

Читайте також:
У Тернополі оголосили про завершення опалювального сезону