Понеділок , 29.04.2024

На Тернопільщині штаб-сержант ТЦК попався на хабарі

На Тернопільщині службовця ТЦК підозрюють у отриманні від військовозобов’язаного хабаря.

хабар

Про це сьогодні, 20 березня, повідомили у прес-службі Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

“За процесуального керівництва Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру військовослужбовцю об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України)”. – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, 31-річний штаб-сержант ТЦК висунув військовозобов’язаному вимогу щодо купівлі у його помешкання вхідних дверей за майже 24 тисячі гривень. Натомість він мав забезпечити анулювання врученої повістки та не вносити до інформаційних підсистем відомостей про його розшук.

Затримали підозрюваного у порядку ст. 208 КПК України – під час одержання чека про підтвердження оплати послуг.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Тернопільській області за оперативного супроводу Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України та Департаменту військової контррозвідки СБУ.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає від 5 до 10 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Читайте також:
На Тернопільщині двох працівників МВС затримали на хабарі: вимагали гроші за переєстрацію авто