Субота , 27.04.2024

У Борщеві водій “Шкоди” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Борщівський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

авто алкоголь

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 21 червня 2023 поблизу міста Борщів – на 115-му кілометрі автодороги Т-2002 Тернопіль – Скалат – Жванець водій автомобіля “Skoda Roomster” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням, з’їхав у кювет та допустив перекидання транспортного засобу.

У результаті ДТП автомобіль отримав механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці автопригоди та у медичному закладі відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На водія “Шкоди” склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Шкоди” визнав свою провину та розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали, Борщівський районний суд постановив водія автомобіля “Skoda Roomster” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також:
Підволочиські поліцейські затримали чоловіка, який продавав вогнепальну зброю