Субота , 27.04.2024

У Бучачі водій “Фольксвагена” попався п’яним за кермом і отримав 40800 грн штрафу

Бучацький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

штраф

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 11 вересня 2023 року у місті Бучачі. Ввечері, близько 20:00, на вулиці Шевченка працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фольксваген Джетта”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат виявився позитивний – драгер показав 0,80 проміле, що в 4 рази вище допустимої норми.

Окрім того водій повторно протягом року керував легковим автомобілем, не маючи водійського посвідчення категорії В.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння) і за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом особою, яка не має такого права).

У судове засідання водій “Фольксвагена” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Бучацький районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Джетта” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 40800 гривень.

Читайте також:
У Микулинецькій громаді підліток вкрав “Жигулі” і заїхав у пліт