Неділя , 28.04.2024

У Ланівцях п’яний водій “Жигулів” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Лановецький районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Жигулі

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 25 травня 2023 року у місті Ланівці. Ввечері, близько 23:30, на вулиці Незалежності водій автомобіля “ВАЗ 2101” (“Жигулі”, “копійка”) перед початком руху не врахував дорожнього обстановки, не переконався що це буде безпечно та допустив зіткнення з мотоциклом “Форте”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Жигулів” перебував у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився у медичному закладі. Висновок лікаря-нарколога позитивний.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій ВАЗу визнав свою провину, пояснив, що перед поїздкою вживав алкогольні напої та через неуважність спричинив аварію.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Лановецький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2101” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також:
У Тернополі чоловік під час крадіжки велосипеда зламав ногу