Неділя , 28.04.2024

У Монастириськах водій мотоблоку за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Монастириський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані сп’яніння.

мотоблок

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 28 травня 2023 року у селі Підлісне Монастириської міської територіальної громади. Ввечері, близько 18:40, працівники поліції зупинили водія мотоблоку “Зубр”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у водія явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі керманич категорично відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судовому засіданні адвокат водія просив закрити провадження у справу у зв’язку з відсутністю складу порушення – намагався довести, що мотоблок не є транспортним засобом, однак безуспішно. Суддя відхилив доводи захисника.

Дослідивши матеріали справи, Монастириський районний суд постановив водія мотоблоку “Зубр” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень.

Читайте також:
На Тернопільщині внаслідок зіткнення з трактором загинув водій легкового авто