Субота , 27.04.2024

У Підволочиську водій мотоблоку за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Підволочиський районний суд призначив покарання для водія, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

мотоблок Зубр

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 17 червня 2023 року у селі Токи Скориківської територіальної громади.

Ввечері, близько 21:00, на вулиці Центральній працівники поліції зупинили водія мотоблоку “Зубр”. Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння: запах спиртного з рота, порушення координації рухів, порушення мови, поведінка, що не відповідає обстановці.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі чоловік відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судовому засіданні водій мотоблоку визнав свою провину, пояснив, що відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння, бо вживав пиво.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Підволочиський районний суд постановив водія мотоблоку “Зубр” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також:
Технології майбутнього для виробництва бетону