Субота , 27.04.2024

У Тернополі п’яний водій “BMW X3” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

BMW X3

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 20 червня 2023 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 22:30, водій автомобіля “BMW X3” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та наїхав на металевий стовпець.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події та у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні адвокат водія просив закрити провадження у справі у зв’язку з відсутністю складу порушення.

Втім, дослідивши матеріали, в тому числі і відеозаписи з місця події, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “BMW X3” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Водій не погодився з отриманим покаранням і подав апеляційну скаргу, однак безуспішно – Апеляційний суд розглянув її, залишивши постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також:
За кордон у багажнику: у Тернополі судитимуть перевізника ухилянтів