Понеділок , 29.04.2024

У Тернополі п’яний водій втікав від поліції і скоїв ДТП

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

водій кермо

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 13 серпня 2023 року у місті Тернополі. Вночі, о 04:20, на вулиці Львівській патрульні поліцейські подали сигнал зупинки водієві автомобіля “Рено Меган”. Керманич проігнорував законну вимогу правоохоронця і почав втікати. Однак далеко не заїхав. Уже через хвилину не впорався з керуванням та допустив наїзд на металевий відбійник, який огороджував край проїзної частини дороги.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні пошкодження, також було пошкоджено і відбійник.

Водій мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці автопригоди. Результат позитивний – драгер показав 1,31 проміле, що майже в 7 разів вище допустимої норми.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 122-2 КУпАП (невиконання законної вимоги поліцейського про зупинку), за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Рено” не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Рено Меган” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також:
У Тернополі в тролейбусі травмувалася жінка-кондуктор