Субота , 27.04.2024

У Тернополі водій “Фольксвагена” за їзду у стані сп’яніння отримав 34000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

водій кермо

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 22 серпня 2023 року у місті Тернополі. Близько п’ятої години ранку на вулиці 15 Квітня патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “Фольксваген Пассат”.

Під час спілкування та перевірки документів у керманича були помітні явні ознаки наркотичного сп’яніння. Огляд на стан наркотичного сп’яніння проводився у медичному закладі в установленому законом порядку. Результат – позитивний.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУПАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судове засідання водій “Фольксвагена” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Пассат” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також:
У Тернополі водій “BMW X5” в’їхав у “Ланоса” і втік з місця аварії