Субота , 27.04.2024

У Заліщиках водій квадроцикла за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Заліщицький районний суд призначив покарання для водія, який керував квадроциклом у стані алкогольного сп’яніння.

квадроцикл

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 30 червня 2023 року у місті Заліщики. Близько 17:00 на вулиці Богуна працівники поліції зупинили водія квадроциклу “Ямаха Раптор”. Причиною зупинки стала відсутність номерного знаку на транспортному засобі.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат позитивний – драгер показав 2,10 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судовому засіданні адвокат водія квадроцикла просив закрити провадження у справі у зв’язку з відсутністю складу порушення. Стверджував, що чоловік, на якого склали протокол, не керував квадроциклом, а лише стояв біля транспортного засобу. З результатом огляду на стан сп’яніння не погодився.

Втім, ці твердження були спростовані іншими матеріалами справи, зокрема відеозаписами з нагрудних камер поліцейських.

На відео зафіксовано, що водій квадроцикла керував транспортним засобом, не зупинився на вимогу поліцейських та намагався втікати. Лише згодом його вдалося зупинити шляхом переслідування. Після продування драгера водій квадроцикла сказав, що немає потреби проходити повторний огляд у медзакладі, що в свою чергу було розцінено як згоду з отриманим результатом.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Заліщицький районний суд постановив водія квадроцикла “Ямаха Раптор” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування всіма видами транспортних засобів строком на 1 рік.

Читайте також:
У Колиндянах водій мотоцикла в’їхав в огорожу. Є травмовані