Понеділок , 29.04.2024

У Заліщиках водій скутера за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Заліщицький районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані сп’яніння.

скутер

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 27 червня 2023 року у місті Заліщики. Близько першої години ночі на вулиці Степана Бандери працівники поліції зупинили водія скутера, який керував транспортним засобом без державного номерного знаку.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння: різкий запах спиртного з рота, тремтіння пальців рук, поведінка, що не відповідає обстановці.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі водій відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей керманич уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судові засідання водій скутера кілька разів не з’явився, тому справу врешті розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Заліщицький районний суд постановив водія скутера визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також:
На Тернопільщині 21-річна водійка збила пішохода і втекла з місця аварії