Неділя , 28.04.2024

У Збаражі водій позашляховика за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Збаразький районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 13 травня 2023 року у селі Нижчі Луб’янки, що на Збаражчині. Близько опівночі на вулиці Лесі Українки водій автомобіля “Great Wall Hover” не вибрав безпечної швидкості руху, не дотримався безпечної дистанції, не врахував дорожньої обстановки та допустив зіткнення з автомобілем марки “Фольксваген”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення мав явні ознаки алкогольного сп’яніння: різки запах спиртного з рота, порушення координації рухів. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці автопригоди та у медичному закладі він відмовився.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У судове засідання водій “Great Wall Hover” двічі не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

У судовому засіданні потерпілий водій “Фольксвагена” пояснив, що керманич “Great Wall Hover” зупинив свій транспортний засіб посередині дороги. Щоб проїхати водій “Фольксвагена” посигналив. У відповідь керманича позашляховика спочатку з’їхав на узбіччя, а потім почав наздоганяти “Фольксвагена” та у підсумку допустив зіткнення.

Після вчинення автопригоди водій позашляховика ще й вчинив скандал, мав явні ознаки сп’яніння і після прибуття поліцейських відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння.

Заслухавши пояснення свідка та дослідивши матеріали справи, Збаразький районний суд постановив водія автомобіля “Great Wall Hover” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також:
Як перевірити підвіску автомобіля на несправності