Вівторок , 07.05.2024

2,7 проміле: у Борщеві спіймали п’яного водія “Форда”, але не змогли його покарати

Борщівський районний суд розглянув справу, щодо водія, на якого поліцейські склали адміністративний протокол за керування транспортним засобом у стані сп’яніння.

драгер

Як зазначається у судових матеріалах, порушення було зафіксовано 2 жовтня 2023 року у місті Борщеві. Близько першої години ночі на вулиці Степана Бандери працівники поліції зупинили водія автомобіля “Форд Мондео”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння спочатку проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат виявився позитивний – драгер показав 2,78 проміле алкоголю, що майже в 14 разів вище допустимої норми.

Водій не погодився з отриманим результатом і виявив бажання пройти повторний огляд у медичному закладі. При повторному огляді алкотестер показав 2,73 проміле.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік. Але в даному випадку обійшлося без покарання.

У судове засідання водій “Форду” не з’явився, але направив на адресу суду клопотання, у якому просив закрити провадження у справі, посилаючись на те, що протокол складений з грубими порушенням та не відповідає фактичним обставинам.

При дослідженні матеріалів, суд звернув увагу на те, що поліцейські неправильно вказали модель алкотестера, яким проводився огляд, а також було допущено і кілька інших неточностей.

Відтак, у підсумку Борщівський районний суд постановив закрити провадження у справі щодо водія автомобіля “Форд Мондео” у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Читайте також:
Купуючи автомобіль, житель Тернопільщини втратив 207 тисяч гривень