Вівторок , 30.04.2024

Лікування алкоголізму у реабілітаційному центрі “Можливiсть”

Лише малий відсоток тих, хто читає цей матеріал, ще не пробував здійснити лікування алкогольної залежності самостійно без звернення до клініки та центрів реабілітації.

лікування алкоголізму

Впоратися з таким завданням без допомоги, на превеликий жаль, не виходить. Занадто сильний «ворог», надто підступний. Чим раніше це визнати, тим швидше почнеться лікування від алкоголізму професійне, а не дилетантські спроби, не випробування порад за рецептами народних лікарів, не за допомогою «цілителів» та ін.

Алкогольна залежність: лікування та реабілітація

Лікування алкоголізму – завдання складне та багатоступінчасте. Неможливо заздалегідь спрогнозувати терміни отримання бажаного результату, не можна гарантувати, що хворий знову не «зірветься».

Проте, перевірені методи боротьби вже розроблено та активно впроваджуються в роботу на практиці.

Весь майбутній процес можна розділити (умовно) на три основні етапи:

  • Боротьба із фізичним потягом до спиртного.
  • Подолання залежності психологічному рівні.
  • Соцадаптація.

Щоб залишити у минулому алкоголізм, лікування потрібно пройти повноцінно. Завдання складне, вирішується покроково. Спочатку знижується (хоча б частково, для початку) залежність фізичного плану. З цією метою, паралельно з проведенням детоксикації здійснюється ряд обстежень, визначається, на чому важливо насамперед сконцентрувати увагу.

Медична сторона реабілітації є дуже важливою. Але підшивка від алкоголізму в Чернівцях стільки проблем не викликала б, якби секрет був лише потребою приймати певні медикаменти та вітаміни.

Методи лікування алкоголізму завжди передбачають психологічні засади впливу. Без них процес не буде повноцінним.

Потрібно визначити, навіщо пацієнт почав пити, від чого намагався сховатися, захиститися. Нема щасливих алкоголіків. Це факт. Тобто завжди є фактор, що стимулює цю залежність.

Недостатньо зробити вихід із запою в клініці. Це важливий, але лише перший етап у серйозній боротьбі з цією страшною проблемою залежності.

Переваги реабілітаційного центру

Реабілітаційний центр для алкоголіків передбачає більш повноцінну програму. Лікування алкоголізму у Чернівцях у нашій клініці завжди проводиться поетапно, індивідуально та лише з очікуваним результатом.

Це важливо і для пацієнта, і для близьких, і для нас, для всього персоналу. Реабілітаційний центр «Можливість» – це не стандартна державна установа. У наших умовах, у підході, у використовуваних програмах передбачено особливий підхід, завдяки якому і виходить досягти такої якості результату. Анонімне лікування алкоголізму – це можливість «переступити» найскладніший етап у житті, повернутися до соціуму повним сил, бажань та прагнень.