Четвер , 02.05.2024

Майже 4 проміле: на Борщівщині спіймали п’яного водія, який не встиг вчинити порушення

Борщівський районний суд розглянув справу щодо водія, на якого склали адміністративний протокол за керування транспортним засобом у стані сп’яніння.

драгер

Як зазначається у матеріалах справи, 14 вересня 2023 року у селі Козаччина Борщівської міської громади працівники поліції виявили водія автомобіля “Сітроен Джампі”, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу за допомогою приладу “драгер”. На табло висвітлило 3,81 проміле, що в 19 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На водія “Сітроену” склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Втім, в даному випадку обійшлося без покарання. У судовому засіданні адвокат розповів, що водій “Сітроену”  приїхав своїм автомобілем до сільського бару та залишив авто на узбіччі. Надалі вживав у барі алкогольні напої, потім сів за кермо, однак автомобілем не керував, двигун не заводив.

У цей час приїхали поліцейські та почали звинувачувати водія у нетверезому керуванні.

На відеозаписах з нагрудних камер поліцейських не виявилося зафіксованого факту керування транспортним засобом.

Відтак, заслухавши пояснення та дослідивши матеріали, Борщівський районний суд постановив закрити провадження у справі щодо автомобіля “Сітроен Джампі” у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Читайте також:
Тернопільські поліцейські затримали жителя Кривого Рогу, який продав два пістолети