Середа , 01.05.2024

Понад три проміле: у Хоросткові п’яний водій “Лади” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Гусятинський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 28 липня 2023 року у місті Хоросткові. Близько 15:20 на вулиці Князя Володимира водій автомобіля “ВАЗ 2108” (“Лада”, “вісімка”) не обрав безпечної швидкості руху, не дотримався безпечної дистанції та допустив зіткнення з автомобілем “Рено Мастер”, який рухався попереду.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці автопригоди. Результат виявився позитивний – на табло алкотестера висвітлило 3,37 проміле алкоголю, що майже в 17 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем сп’яніння.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У суді кожен із протоколів розглядали окремо. У судові засідання водій “Лади” не з’явився, але подав до суду заяву про слухання справ за його відсутності. У заяві також вказав про визнання своєї провини та просив суворо не карати.

Дослідивши матеріали справи, Гусятинський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2108” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

У справі за ст. 124 КУпАП суд також постановив водія автомобіля “ВАЗ 2108” визнати винним та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень.

Читайте також:
Понад три проміле: у Гримайлові водій DAEWOO попався п’яним поліції і отримав 17000 грн штрафу