П’ятниця , 03.05.2024

Що лікують стоматологи

У разі виникнення проблем із зубами або яснами багато хто насамперед вирушає до стоматолога – саме ці лікарі спеціалізуються на здоров’ї ротової порожнини, розрізняють причини того чи іншого зубного болю і можуть працювати як над тим, щоб зберегти цілісність зуба, так і над більш естетичним зовнішнім виглядом зубів та гарною посмішкою.

стоматологія

Хороша стоматологія https://phildent.od.ua/ пропонує широкий спектр послуг з лікування зубів, зокрема лікування ясен, лікування та відновлення зубів і естетичні процедури.

Лікування ясен може включати в себе такі процедури, як пересадка ясен, пластика фрагменту або операція зі зменшення кишені, для лікування прогресуючого захворювання ясен і відновлення пошкодженої тканини ясен. Також стоматологи проводять глибоку чистку для видалення нальоту і зубного каменю з-під ясен і вирівнювання поверхні коренів.

Лікування зубів може передбачати мінімальне втручання: щонайменше, це використання брекетів або вирівнювачів для виправлення неправильного положення зубів і щелеп. Крім того, стоматологи роблять пломби, відновлюючи зруйновані або пошкоджені зуби за допомогою таких матеріалів, як амальгама, композитна смола або порцеляна, а також видаляють інфіковану або пошкоджену пульпу з зуба з наступною дезінфекцією кореневого каналу і його пломбуванням для збереження зуба. До стоматологів звертаються і для видалення сильно пошкоджених або уражених зубів, які неможливо врятувати.

Відновлення зубів включає в себе такі процедури:

  • Зубні коронки, тобто становлення виготовлених на замовлення ковпачків на пошкоджені або ослаблені зуби для відновлення міцності, форми і зовнішнього вигляду.
  • Зубні мости – це перебдачає заміну одного або декількох відсутніх зубів шляхом кріплення штучних зубів до сусідніх природних зубів або зубних імплантатів.
  • Зубні імплантати, або хірургічне встановлення титанових штифтів у щелепну кістку як штучних коренів зубів для підтримки зубних коронок, мостів або протезів.
  • Зубні протези, що є знімними – їх використовують для заміни кількох відсутніх зубів і відновлення жувальної функції та естетики.

До естетичних процедур насамперед відносять професійні процедури відбілювання для освітлення зубів, видалення плям і знебарвлення. Усунення тріщин, відколів, щілин і плям на зубах можливе завдяки використанню композитної смоли, або ж порцелянових вінірів.

Перед проведенням будь-якої стоматологічної процедури необхідно проконсультуватися з кваліфікованим стоматологом, щоб оцінити стан порожнини рота, обговорити варіанти лікування і розробити індивідуальний план лікування.