Неділя , 05.05.2024

У Бережанах водій мікроавтобуса за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Бережанський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

авто алко

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 14 жовтня 2023 року у місті Бережани. Вранці, близько 10:30, водій мікроавтобуса “Форд Транзит”, виїжджаючи заднім ходом з вулиці Міцкевича на вулицю Тернопільську, не переконався у безпечності свого маневру та допустив зіткнення з автомобілем “Рено Сценік”, який рухався позаду.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення перебував у стані легкого алкогольного сп’яніння. Результат огляду, проведеного на місці автопригоди, становив 0,75 проміле алкоголю. Водій погодився з отриманим результатом і відмовився від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судові засіданні водій “Форда” тричі не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, суддя Бережанського районного суду постановила водія автомобіля “Форд Транзит” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортним засобом строком на 1 рік.

Читайте також:
Замість легкого заробітку жителька Тернопільщини легко втратила 130000 гривень