Неділя , 05.05.2024

У Чорткові водій мікроавтобуса пив алкоголь після скоєння ДТП і нічого йому за це не було

Чортківський районний суд розглянув справу щодо водія, на якого склали адміністративний протокол за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

драгер

Як зазначається у судових матеріалах, випадок трапився 29 серпня 2023 року у селі Біла, що поблизу Чорткова. Вранці, близько 10:00, водій мікроавтобуса “Рено Трафік” не впорався з керуванням, з’їхав у кювет та допустив перекидання транспортного засобу.

Коли поліцейські прибули на місце події, то застали там лише перекинутий мікроавтобус. Водія згодом розшукали в одному з будинків, розташованих неподалік від місця автопригоди. Він мав явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився у Чортківській міській лікарні. Результат позитивний – 3,0 проміле, що в 15 разів вище допустимої норми.

На водія склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Втім, в даному випадку обійшлося без покарання.

У судовому засіданні водій мікроавтобуса не визнав своєї провини. Пояснив, що за кермом був тверезий, їхав з роботи з нічної зміни. Після потрапляння у ДТП був у сильному стресі та пішов до знайомого, який живе неподалік, і там вживав алкоголь для зняття стресу та емоційної напруги.

Вживання алкогольних напоїв після дорожньо-транспортної пригоди заборонено законом і за це передбачена відповідальність у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки (ч. 4 ст. 130 КУпАП).

Але протокол склали за ч. 1 ст. 130 КУпАП і доказів того, що водій керував автомобілем у стані сп’яніння, на думку суду, виявилося недостатньо.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Чортківський районний суд постановив провадження у справі щодо водія “Рено Трафік” закрити у зв’язку з відсутністю складу порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Читайте також:
Чоловіка, який обікрав жительку Бережанщини, затримали у сусідній області