Середа , 01.05.2024

У Кам’янках п’яний водій “Жигулів” заїхав у паркан і отримав 17000 грн штрафу

Підволочиський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

жигулі паркан

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 20 липня 2023 року у селі Кам’янки Підволочиської територіальної громади. Близько 16:40 на вулиці Набережній водій автомобіля “ВАЗ 2101” (“Жигулі”, “копійка”) не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив наїзд на паркан.

У результаті ДТП транспортний засіб та огорожа отримали пошкодження з матеріальними збитками.

Водій перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 2,33 проміле, що в 12 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Жигулів” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Підволочиський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2101” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Суд не застосував додаткового покарання у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами, оскільки порушник водійського посвідчення не отримував.

Читайте також:
У жительки Теребовлі шахраї викрали 165000 гривень