Четвер , 02.05.2024

У Козові водій “Жигулів” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Козівський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Жигулі

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 19 квітня 2023 року у селі Дибще Козівської громади. Ввечері, близько 22:30, на вулиці Центральній працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2101” (“Жигулі”, “копійка”).

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат позитивний – на табло алкотестера висвітлило 2,21 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судовому засіданні водій “Жигулів” не визнав своєї провини.

Втім, дослідивши матеріали справи, Козівський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2101” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Порушник не погодився з отриманим покаранням і подав апеляційну скаргу, однак безуспішно – Апеляційний суд постанову суду першої інстанції залишив без змін.

Читайте також:
У Тернополі водій “Опеля” за п’яну їзду отримав 51000 грн штрафу