П’ятниця , 03.05.2024

У Ланівцях водій “Жигулів” випив пива після скоєння ДТП і отримав 34000 грн штрафу

Лановецький районний суд призначив покарання для водія, який вживав алкогольні напої після скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 16 серпня 2023 року у місті Ланівці. Близько 17:00 на вулиці Незалежності водій автомобіля “ВАЗ 2107” (“Жигулі”, “сімка”) не обрав безпечної швидкості руху, не дотримався безпечної дистанції та допустив зіткнення з автомобілем “ВАЗ 2101”, який рухався попереду.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення залишив місце події і вживав алкогольні напої, а саме пиво, після скоєння дорожньо-транспортної пригоди до проведення огляду на стан сп’яніння.

Згодом від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі відмовився.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після дорожньо-транспортної пригоди або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Жигулів” визнав свою провину. Пояснив, що вчинив дорожньо-транспортну пригоду після чого залишив місце події та поїхав на СТО. Після огляду транспортного засобу майстром, який назвав вартість ремонту, вживав алкогольні напої, оскільки не знав, що це заборонено законом.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Лановецький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а саме за ч. 4 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також:
У Чортківському районі підприємець незаконно добував пісок: збитки понад 40 мільйонів