Понеділок , 06.05.2024

У Монастириськах водій “Фольксвагена” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Монастириський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 24 липня 2023 року у місті Монастириська. В обідню пору на вулиці Шевченка працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фольксваген Пассат”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння: почервоніння обличчя, різкий запах спиртного з рота.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій на місці зупинки та у медичному закладі відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння).

У судовому засіданні водій “Фольксвагена” не визнав своєї провини. Стверджував, що автомобілем керував його батько. Оскільки автомобіль мав несправності, батько зупинив авто на узбіччі, після чого він помінявся із батьком місцями та пересів на водійське сидіння, щоб оглянути індикатори несправностей на панелі приладів автомобіля. У той момент, коли він вийшов із автомобіля, до них під`їхали працівники поліції та запропонували йому пройти огляд на стан алкогольного сп`яніння. Проте від проходження такого огляду він відмовився, оскільки не був водієм вказаного транспортного засобу та не керував ним.

Втім, це твердження було спростоване представленими до суду відеозаписами з нагрудних камер поліцейських, на яких було зафіксовано, що автомобілем керувала саме та особа, на яку й склали протокол.

Відтак, заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Монастириський районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Пассат” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також:
Булінг у Бучачі: поліція склала протоколи на директора школи та батьків кількох нечемних дітей