Субота , 04.05.2024

У Підволочиську п’яний водій “Фіату” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Підволочиський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

авто кермо

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 19 серпня 2023 року у Підволочиську. В обідню пору на вулиці Осіпова водій автомобіля “Фіат Скудо” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив наїзд на припаркований автомобіль “Опель Комбо”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення залишив місце події і, як згодом виявилося, перебував у стані алкогольного сп’яніння – результат огляду на стан сп’яніння становив 2,36 проміле, що майже в 12 разів вище допустимої норми.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Фіату” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Підволочиський районний суд постановив водія автомобіля “Фіат Скудо” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також:
На Тернопільщині “громадський активіст”, який чинив опір поліції, отримав два роки тюрми