Четвер , 02.05.2024

У Теребовлі п’яний водій мопеда втікав від поліції і отримав 34000 грн штрафу

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані сп’яніння.

штраф

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 17 червня 2023 року у місті Теребовлі. Ввечері, близько 20:30, на вулиці Шевченка водій мопеда “ALPHA ZS50F” не виконав законної вимоги поліцейського про зупинку і почав втікати.

Згодом керманича таки вдалося зупинити на вулиці Довбуша.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у водія явні ознаки алкогольного сп’яніння: запах спиртного з рота, порушення координації рухів тощо.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу та у медичному закладі водій відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей чоловік уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані сп’яніння), а також протокол за ст. 122-2 КУпАП (невиконання законної вимоги поліцейського про зупинку).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій мопеда визнав свою провину.

Дослідивши матеріали справи, Теребовлянський районний суд постановив водія мопеда “ALPHA ZS50F” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш вагоме із числа вчинених, а це за ч. 2 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також:
На Тернопільщині внаслідок ДТП травмувалися четверо людей