Неділя , 05.05.2024

У Теребовлі п’яний водій скутера не зумів втекти від поліції і отримав 34000 грн штрафу

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані сп’яніння.

штраф

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 19 липня 2023 року у місті Теребовлі. Близько 18:00 на вулиці Січових Стрільців водій скутера “VIPER F5” не виконав законної вимоги поліцейських про зупинку і кинувся втікати. Наздогнати і зупинити порушника правоохоронцям вдалося аж у селі Семенів, що приблизно за 7 кілометрів від Теребовлі.

Під час спілкування поліцейські помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі водій скутера відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Також на нього склали іще два протоколи: за ст. 122-2 КУпАП (невиконання законної вимоги поліцейського про зупинку) та за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій скутера відмовився надавати пояснення, а його адвокат просив закрити провадження у справу за відсутністю складу порушень.

Дослідивши матеріали, Теребовлянський районний суд постановив водія скутера “VIPER F5” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Також суд постановив водія скутера визнати винним у вчиненні порушень ст. 122-2 і ч. 5 ст. 126 КУпАП та закрив провадження у справі за цими статтями у зв’язку із закінченням строків притягнення до відповідальності.

Надаємо, для адміністративних справ, за винятком ст. 130 КУпАП, термін притягнення до відповідальності становить три місяці з часу виявлення порушення. Для порушень, передбачених ст. 130 КУпАП, термін давності становить 1 рік.

Читайте також:
У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при інсульті