Субота , 04.05.2024

У Тернополі п’яний водій “Форда” в’їхав у світлофор і отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер, п'яний водій, новини Тернопільщини

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 1 вересня 2023 року у місті Тернополі. Близько п’ятої години ранку на вулиці Тарнавського водій легкового автомобіля “Ford Galaxy” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив наїзд на світлофор.

У результаті ДТП транспортний засіб та дорожній об’єкт отримали пошкодження з матеріальними збитками.

Водій перебував у стані алкогольного сп’яніння – результат огляду становив 2,89 проміле, що в 14 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Форда” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Ford Galaxy” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також:
На Тернопільщині депутат під виглядом волонтерів переправив за кордон 70 ухилянтів