Понеділок , 17.06.2024

3,3 проміле: у Кременці п’яний водій “Фольксвагена” скоїв ДТП

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

водій кермо

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 18 серпня 2023 року у місті Кременці. Близько 17:30 на вулиці Дубенській водій автомобіля “Фольксваген Гольф” допустив зіткнення з автомобілем “Дачія Сандеро”, який був припаркований на узбіччі.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками. Винуватець зіткнення перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 3,35 проміле алкоголю, що майже в 17 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

Не встигла пошта доставити ці протоколи до суду, як водій автомобіля “Фольксваген Гольф” знову відзначився – 20 серпня 2023 року у місті Кременці на вулиці Замковій його зупинили працівники поліції. Чоловік знову перебував у стані сп’яніння. Результат огляду – 1,82 проміле, що в 9 разів вище допустимої норми.

На порушника склали іще один протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Фольксвагена” визнав свою провину та щиро розкаявся.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Кременецький районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Гольф” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також:
Оплата штрафів ПДР онлайн: де це зручно зробити?