Субота , 21.09.2024

Чим багата арахісова олія?

Арахісова олія користується колосальною популярністю в багатьох країнах світу. Цей продукт високо цінується в американській, європейській, індійській та азіатській кухнях.

арахісова олія

Нічого дивного в цьому немає, адже арахісова олія – не тільки смачний, а й неймовірно поживний продукт із багатим вітамінно-мінеральним складом. Пропонуємо познайомитися з ним ближче і відкрити для себе всі принади цієї приголомшливої олії.

Секрет популярності арахісової олії в кулінарії

арахісова олія

Арахісову олію широко використовують під час випічки, тушкування, смаження та інших видів приготування їжі. Легкий горіховий присмак арахісової олії настільки невловимий і ненав’язливий, що продукт можна сміливо використовувати як основу для приготування салатних заправок, маринадів, соусів, використовувати для смаження і при цьому не хвилюватися про зміну смаку фінальної страви.

Температура димлення арахісової олії становить понад 230℃, завдяки цьому її можна сміливо використовувати для приготування продуктів, які проходять термічну обробку. Здатність нагріватися і при цьому не виділяти канцерогенів – одна з ключових причин, чому арахісова олія користується популярністю у шанувальників здорового способу життя.

Нутритивні властивості продукту

Давайте подивимося на поживну цінність однієї порції (1 столової ложки) арахісової олії:

  • калорії: 119;
  • жири: 14 грам;
  • насичені жири: 2 грами;
  • білок: 0 грам;
  • клітковина: 0 грам;
  • вуглеводи: 0 грам.

Вітамінно-мінеральний коктейль арахісової олії

Арахісова олія – дорогоцінне джерело вітаміну Е, потужного природного антиоксиданту, який захищає наш організм від розвитку хронічних захворювань і перешкоджає передчасному старінню. Це, поряд із вмістом корисних жирів, означає, що арахісова олія може стати чудовим доповненням нашого повсякденного раціону харчування. Зрозуміло, якщо ми вживатимемо її в помірних кількостях.

Крім того, в олії арахісу чимало вітамінів групи В, а саме:

  • B3 або ніацин – компонент, необхідний для забезпечення нормального обміну речовин, підтримання здоров’я шкіри та нервової системи;
  • B6 – вітамін, який підтримує здорове функціонування роботи нашого мозку і бере участь у синтезі нейротрансмітерів.

Крім того, арахісова олія може похвалитися наявністю у своєму складі:

  • мононенасичених жирів;
  • поліненасичених жирів;
  • фітостеролів;
  • омега-6 жирних кислот;
  • мінералів.

Які мінерали містяться в арахісовій олії?

  • магній – бере участь у 300+ біохімічних реакціях нашого організму, включно із синтезом білків і функціонуванням м’язів і нервів;
  • фосфор – підтримує здоров’я кісток і зубів, бере участь у виробництві життєвої енергії;
  • калій – відповідає за підтримку нормального артеріального тиску і функції серця;
  • цинк – сприяє загоєнню ран і синтезу ДНК.

Потенційна користь арахісової олії для здоров’я

Арахісова олія багата на антиоксиданти і корисні жири, які підтримують здоров’я серця і знижують рівень цукру в крові. Використання цієї олії для приготування їжі може принести потенційну користь для здоров’я.

Вплив на серцево-судинну систему

Завдяки високому вмісту вітаміну Е, а також мононенасичених і поліненасичених жирів арахісова олія є корисним продуктом для підтримки здоров’я серця. Низка досліджень показала, що заміна в нашому раціоні насичених жирів ненасиченими сприяє зниженню ризику серцевих захворювань.

Крім того, доведено, що вітамін Е захищає організм від вільних радикалів, які ушкоджують клітини нашого організму і спричиняють розвиток раку та хвороб серця.

Нормалізація рівня цукру в крові

Деякі дослідження пов’язали ненасичені жири з поліпшенням рівня цукру в крові у людей з діабетом. Споживання поліненасичених жирів, якими так багата арахісова олія, може поліпшити секрецію інсуліну і тим самим допомогти знизити рівень цукру в крові.

Мінімізація рівня холестерину

Мононенасичені жири в арахісовій олії можуть допомогти вам знизити рівень “поганого” холестерину, який нерідко призводить до закупорювання артерій, утворення тромбів, виникнення серцевих захворювань, зокрема інсульту.

Як вибрати арахісову олію?

арахісова олія

Варто зазначити, що описану цінність має тільки натуральна олія, виготовлена винятково зі 100% арахісу. Важливо, щоб у складі продукту не було хімічних добавок, підсилювачів смаку, штучних барвників та ароматизаторів, консервантів тощо. В іншому разі ви не отримаєте й половини тієї користі, про яку ми розповіли в цій статті.

Щоб узяти максимум від арахісу, радимо вам віддавати перевагу арахісовій олії “Еколія”. Ми ретельно стежимо за тим, щоб наша продукція зберегла всі корисні властивості добірних арахісових ядер. З цієї причини ми відмовилися від термічної обробки продукту і віддали перевагу методу холодного віджиму.

Обираючи “Еколію”, ви обираєте винятковий смак і користь для свого організму.