Субота , 27.07.2024

Ідеальні смаколики до українського вина

П’янкий напій співучої країни набуває дедалі більшої популярності завдяки високій якості та унікальним смаковим властивостям.

вино

Поєднання клімату, ґрунтів та сортів винограду надають спиртному особливих характеристик. Аби краще насолодитися м’яким алкоголем, необхідно вибрати закуски, які підкреслять багатий букет напою. При цьому наїдки не обов’язково мають бути з національної кухні. Хоча саме вони здатні повноцінно розкрити властивості українського вина.

Сирні та м’ясні делікатеси

Під час планування меню варто визначитися з типом спиртного. Адже вина України досить різноманітні, відрізняються масою аспектів. Наприклад, смаковий ансамбль і, звичайно, вартість Vardiani формуються з багатства Одеського теруару та особливостей грузинських традицій. Бринза з Карпат чудово поєднується з білими та рожевими винами, підкреслюючи їхню легкість і свіжість. Сир «‎Говерла» ідеальний для червоного алкоголю, оскільки його насичений смак відтіняє терпкість і багатство напою.

Напівсухе та напівсолодке добре поєднується з блакитними дор блю та горгонзолою. До ігристого й білого сухого вина чудово пасують м’які варіанти — брі, камамбер, молоді козячі сири. Для червоного з мінімальним вмістом цукру підійдуть пармезан і чедер. М’ясне плато — прекрасний вибір для столу. Поживні наїдки гармонійно поєднуються з українським легким алкоголем. До червоних вин підходять ковбаси й паштети. Карпатські копченості, як-от банош чи бекон, додають глибини смаку. Цікаві комбінації можна створити з такими продуктами:

  1. качина та гусяча печінка;
  2. печеня зі свинини або дичини;
  3. стейки з яловичини, баранини;
  4. прошуто.

Асорті з м’яса та сиру стане універсальною прикрасою столу.

Фрукти, горіхи, шоколад та інші смаколики

Наїдки мають підкреслювати властивості напою або пом’якшувати надто виражені ноти. Сомельє до кожної пляшки алкоголю прописують пропозиції щодо гастрономічних поєднань, а знайти такі поради можна на маркеті алкогольних штук. Загалом є й загальні рекомендації, створені за враженнями прискіпливих гурманів. Легкий смак білого вина чудово підкреслюють яблука, груші, персики, абрикоси, виноград, цитрусові, а також мигдаль та кеш’ю. Ці закуски ідеально доповнюють свіжість напою. Прекрасні комбінації для недовгих зустрічей або бранчей.

Компанію червоному алкоголю складуть фрукти та ягоди насиченого кольору: вишні, чорниці, малини, гранати, чорна смородина. Варто спробувати сушені снеки — чорнослив та курагу. Десертні напої прикрасять темний шоколад та солодкі ласощі. Вони створюють гармонійний контраст із міцним і трохи гіркуватим спиртним. Кожен із цих варіантів допоможе максимально насолодитися багатством смакових відтінків українського вина. Але не слід боятися експериментів. Морепродукти, роли з лососем чи тунцем, тапас із хамоном або чорізо також стануть цікавим гастрономічним досвідом.