П’ятниця , 21.06.2024

На Закарпатті застрелили чоловіка, який намагався перетнути кордон з Румунією

Державне бюро розслідувань (ДБР) затримало прикордонника, який напередодні застрелив чоловіка під час його спроби незаконно перетнути українсько-румунський кордон на Закарпатті.

кордон

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу ДБР.

“За попередніми даними, 15 травня близько 19-ї години військовослужбовці прикордонного загону під час патрулювання помітили чоловіка, який прямував у бік кордону з Румунією”, – зазначили в ДБР.

Там також пояснили, що прикордонники закликали чоловіка зупинитися. Однак він цей заклик проігнорував. Зазначається, що загиблий – 39-річний уродженець Дніпра. Він мав при собі закордонний паспорт та туристичне спорядження.

“Під час переслідування втікача військовослужбовці здійснили кілька попереджувальних пострілів із табельної зброї. Згодом вони виявили тіло чоловіка з кульовим пораненням голови”, – пояснили в ДБР.

Так, у межах кримінального провадження, працівники ДБР оглянули місце подій та вилучили особисті речі загиблого та зброю, з якої стріляли в чоловіка. Крім того, ДБР допитали військових прикордонного наряду.

“Одного з військовослужбовців затримано, готують повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу)” – розповіли у відомстві.

Читайте також:
Верховна Рада ухвалила нові штрафи за порушення обліку і мобілізації