Субота , 27.07.2024

Технічні автомобільні рідини: які бувають і де купити

Технічні рідини, що використовуються в автомобільних системах, відповідають за безпеку водіння та ефективність транспортного засобу.

моторне масло

Тому потрібно дбати про їх належну кількість та якість, а регулярна перевірка є основою. Тоді автомобіль зможе без проблем проїхати ще кілометри, забезпечуючи високий рівень безпеки.

Які бувають технічні автомобільні рідини

До автомобільних рідин належать: моторне масло, гальмівна рідина, охолоджуюча рідина, рідина для омивання вітрового скла, рідина для гідропідсилювача керма, рідина для коробки передач, та трансмісійне масло заднього моста xy75w85ql. Кількість перших чотирьох водій може контролювати самостійно. Моторне масло вважається однією з найважливіших робочих рідин. Воно відповідає за безперебійну роботу двигуна та захист окремих елементів від надмірного тертя та зносу, а отже продовжує термін служби двигуна та забезпечує його правильну роботу.

Як часто потрібно міняти моторне масло?

Кожен водій зобов’язаний регулярно перевіряти рівень моторного масла. Це має відбуватися раз на місяць і перед кожною довгою поїздкою. Передбачається, що заміна відбувається щоразу після 10 000 км пробігу, але це не є непорушним правилом. У зношених двигунах заміна масла відбувається частіше. А якщо потрібно кілька років, щоб подолати таку відстань, то приблизно оптимальна частота – один раз на рік.

Масло в коробці передач

У випадку з коробкою передач часта заміна масла не потрібна. Рекомендується після пробігу 40 000 км, хоча часто вказується верхня межу 120 000 км. Ці цифри стосуються механічних коробок передач, тоді як для їх автоматичних варіантів запас ходу трохи вищий і становить від 60 000 до 120 000 км. Рекомендується замінити його на автосервісі, тому що це досить складна процедура.

Гальмівна рідина та її заміна

Важливо пам’ятати про регулярну заміну гальмівної рідини. Вона відповідає за нашу безпеку на дорозі. Передбачається, що рідина повинна бути замінена через 2 роки або після проїзду 60 000 км.

Як часто слід міняти охолоджуючу рідину?

Охолоджуючі рідини виконують важливу функцію, оскільки відповідають за підтримку оптимальної температури двигуна під час роботи. Однак вони не дуже швидко зношуються, тому, якщо не відбувається неконтрольованих витоків, їх достатньо міняти кожні 3-5 років.

Трансмісійне масло заднього моста та його заміна

У вантажних автомобілях та сучасних легкових автомобілях використовується трансмісійне масло редуктора заднього моста. Проводити заміну цього масла слід після кожних 40000-60000 км пробігу або після трьох років експлуатації.

Де купити технічні рідини?

В Інтернет-магазині Ford.org.ua представлено широкий вибір оригінальних запчастин до іномарок. Там же можна придбати і увесь спектр технічних рідин. Увесь товар хорошої якості і за доступними цінами.