Субота , 27.07.2024

У Кременці п’яний водій “Шкоди” збив пішохода і отримав 17000 грн штрафу

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 18 липня 2023 року у місті Кременці. Ввечері, близько 18:15, на вулиці Сичівка Перша водій автомобіля “Шкода Октавія” здійснив наїзд на пішохода, який знаходився на проїжджій частині. На щастя, пішохід травм не отримав.

Водій перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння – результат огляду становив 3,55 проміле, що майже у 18 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження.

Дослідивши матеріали справи, Кременецький районний суд постановив водія автомобіля “Шкода Октавія” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Порушник водійського посвідчення ніколи не отримував, тому суд не призначив йому додаткового покарання у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами.

Читайте також:
У Кременці перекинувся легковий автомобіль. Водій загинув