Субота , 27.07.2024

У Тернополі нетверезий водій скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 12 жовтня 2023 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 20:20, на вулиці Руській поблизу “зеленої” церкви водій автомобіля “Фольксваген Гольф” не дотримався безпечної дистанції руху, проявив неуважність та допустив зіткнення з автомобілем “Фольксваген Шаран”, який рухався попереду.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення мав ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився спочатку на місці автопригоди. Драгер показав 0,52 проміле, що лише на 0,32 проміле вище допустимої норми і це вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій не погодився з отриманим результатом і виявив бажання пройти повторний огляд у медичному закладі. Втім, результат повторного огляду теж виявився позитивним.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій автомобіля “Фольксваген Гольф” визнав свою провину і просив не позбавляти його права керування транспортними засобами.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Гольф” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Порушник не погодився з отриманим покаранням і подав апеляційну скаргу, але безуспішно – Апеляційний суд залишив постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також:
На Чортківщині у водія автобуса вкрали гаманець з грішми