Субота , 27.07.2024

У Тернополі п’яний водій BMW скоїв аварію і отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

водій кермо

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 10 серпня 2023 року у місті Тернополі. Близько п’ятої години ранку на вулиці Коновальця водій автомобіля “BMW X6” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та здійснив наїзд на електричну опору.

У результаті ДТП транспортний засіб і електроопора отримала ушкодження з матеріальними збитками.

Водій БМВ мав явні ознаки алкогольного сп’яніння: запах спиртного з роту, порушення чіткості мови, поведінка, що не відповідає обстановці. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці автопригоди та у медичному закладі відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На керманича склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій БМВ своєї провини не визнав, стверджував, що за кермом був не він, а його давній товариш, який є військовим і на кілька днів проїхав у місто у відпустку зі сходу. Після вчинення автопригоди товариш залишив місце події, оскільки мав терміново повертатися на службу.

Втім, назвати ім’я та прізвище товариша чоловік категорично відмовився, пояснивши це тим, щоб не підвести свого друга.

Суд розцінив такі пояснення як бажання уникнути відповідальності.

Отож, у підсумку, дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “BMW X6” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Порушник не погодився із цим покарання і подав апеляційну скаргу, однак безуспішно – Апеляційний суд залишив постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також:
Відібрали човен, сітку і рибу: у Заліщицькій громаді затримали браконьєра